Image
Image
Image
Image
Image
Image
 

Eén van de nieuwste trends op het gebied van vloerbekleding is klikvinyl. Deze vinylstroken hoeft u maar in elkaar te klikken en zijn snel en gemakkelijk zelf te plaatsen en terug te herplaatsen. Geklungel met lijm is hierdoor voorgoed verleden tijd en het snijverlies wordt tot een minimum beperkt. Handig om weten is ook dat dit soort vloerbekleding eenvouding te onderhouden is waardoor u niet eens benauwd hoeft te zijn wanneer er op de grond gekruimeld wordt of wanneer er een goed gevuld glas plots uit uw handen glipt. Daarenboven bestaat deze klikvinyl in nieuwe, eigentijdse kleuren waardoor u de stijl en de sfeer van uw interieur perfect zelf kan bepalen.

 

Hoe meet ik mijn vloer op? (Klikvinyl)
Klikvinyl is een product waarmee modulair gewerkt wordt. De benodigde hoeveelheid sluit nauw aan bij de werkelijke oppervlakte en omtrek. Maar er moet altijd met een percentage snij- of zaagverlies rekening gehouden worden.

De oppervlakte van een ruimte wordt berekend door de lengte met de breedte te vermenigvuldigen. Indien de ruimte niet vierhoekig is, vraagt dit iets meer rekenwerk. De ruimte opdelen in deelruimtes is hier een handig hulpmiddel voor. Hiervoor worden best zo veel mogelijk maten genoteerd. Op het bouwplan zijn de maten en soms de oppervlakte van de ruimte terug te vinden. Deze zijn een goede indicatie, maar de werkelijke maten wijken hier vaak van af. Daarom wordt de ruimte best nagemeten.

Andere belangrijke elementen zijn deuren en ramen of andere obstakels zoals chauffagebuizen, kasten, dorpels, etc. Hiervoor moeten de nodige onderbrekingen, profielen of aansluitingen voorzien worden.

Controleer of de ruimte niet onderhevig is aan opstijgend vocht. Analyseer hiervoor de vloeropbouw en de verluchting van de onderliggende ruimte.
Wat heb ik nodig om mijn klikvinyl te leggen?

De ondergrond moet proper, vlak en droog zijn. Afhankelijk van de staat van de ondergrond, wordt er eerst geëgaliseerd of een ondervloer gebruikt.
Volgend materiaal wordt best voorzien;

  • Afstandshouders
  • Winkelhaak, snijlat
  • Vouwmeter, potlood
  • Een stevig en stabiel mes, decoupeerzaag, vinylsnijder
  • Rubberen hamer
  • Klokboor
Een handige plaatsingstool is verkrijgbaar in de winkel.
Hoe reinig ik mijn klikvinyl?
Bij het stofzuigen, steeds opletten dat er geen harde of scherpe voorwerpen krassen kunnen maken.

Het is belangrijk om uw vinylvloer correct te onderhouden en dus het juiste reinigingsproduct te gebruiken. Wij raden altijd aan een product te gebruiken dat ontwikkeld is in samenwerking met de fabrikant van de vloerbekleding (vb. Quick Step Livyn Clean). Andere producten kunnen de beschermlaag aantasten of de vloer dof maken.

Altijd eerst het vuil en stof verwijderen. Voeg de juiste dosering toe aan een emmer water. Maak gebruik van een niet-pluizende doek of dweil. Kuis zeker nooit te nat en spoel regelmatig. Vergeet nadien niet na te dweilen tot er geen vocht meer zichtbaar is.
 

 

Wenst u gerichte informatie over de vloer?
Icon

Een vlotte professionele plaatsing

HV-Interieur zet een aantal stappen op een rij om u op weg te helpen

Icon

STYLING ADVIES

Wie wil er niet wonen in een warm, mooi en uitnodigend huis?