Image
Image
Image
Image
Image
Image
 

Laminaat is vlot te plaatsen, zoals u het wilt. Wenst u de planken evenwijdig met de muur te laten lopen? Of plaats u ze liever diagonaal van de ene hoek van de kamer naar de andere? Alles is mogelijk. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende soorten afwerkprofielen en plinten. De plaatsing kan zowel door de klant als door ons gebeuren. De doe-het-zelver kan hiervoor bij ons het nodige materiaal vinden.

Hoe meet ik mijn vloer op?
Laminaat is een product waarmee modulair gewerkt wordt. De benodigde hoeveelheid sluit nauw aan bij de werkelijke oppervlakte en omtrek. Maar er moet altijd met een percentage zaagverlies rekening gehouden worden.

De oppervlakte van een ruimte wordt berekend door de lengte met de breedte te vermenigvuldigen. Indien de ruimte niet vierhoekig is, vraagt dit iets meer rekenwerk. De ruimte opdelen in deelruimtes is hier een handig hulpmiddel voor. Hiervoor worden best zo veel mogelijk maten genoteerd. Op het bouwplan zijn de maten en soms de oppervlakte van de ruimte terug te vinden. Deze zijn een goede indicatie, maar de werkelijke maten wijken hier vaak van af. Daarom wordt de ruimte best nagemeten.

Andere belangrijke elementen zijn deuren en ramen of andere obstakels zoals chauffagebuizen, kasten, dorpels, etc. Hiervoor moeten de nodige onderbrekingen, profielen of aansluitingen voorzien worden.

Controleer of de ruimte niet onderhevig is aan opstijgend vocht. Analyseer hiervoor de vloeropbouw en de verluchting van de onderliggende ruimte.
Wat heb ik nodig om mijn laminaatvloer te leggen?
De ondergrond moet proper, vlak en droog zijn. Het is aangewezen gebruik te maken van een ondervloer. Deze bevordert de kwaliteit van de plaatsing en het loopcomfort. Sommige types isoleren ook beter op vlak van geluid. Volgend materiaal wordt best voorzien;

  • Afstandshouders
  • Winkelhaak
  • Vouwmeter, potlood
  • Decoupeerzaag, verstekzaag, handzaag, laminaatsnijder
  • Hamer
  • Klokboor
Een handige plaatsing-set (incl. stootblok, metalen trekijzer en aanpasbare afstandsblokjes) is verkrijgbaar in de winkel.
Hoe reinig ik mijn laminaat?
Bij het stofzuigen, steeds opletten dat er geen harde of scherpe voorwerpen krassen kunnen maken.

Het is belangrijk om uw laminaat correct te onderhouden en dus het juiste reinigingsproduct te gebruiken. Wij raden altijd aan een product te gebruiken dat ontwikkeld is in samenwerking met de fabrikant van de vloerbekleding (vb. Quick Step Clean). Andere producten kunnen de beschermlaag aantasten of de vloer dof maken.

Altijd eerst het vuil en stof verwijderen. Voeg de juiste dosering toe aan een emmer water. Maak gebruik van een niet-pluizende doek of dweil. Kuis zeker nooit te nat en spoel regelmatig. Vergeet nadien niet na te dweilen tot er geen vocht meer zichtbaar is.

Vermijd in alle omstandigheden bij reiniging, overtollig vocht op de laminaatvloer!
 

 

Wenst u gerichte informatie over de vloer?
Icon

Een vlotte professionele plaatsing

HV-Interieur zet een aantal stappen op een rij om u op weg te helpen

Icon

STYLING ADVIES

Wie wil er niet wonen in een warm, mooi en uitnodigend huis?