Image
Image
Image
Image
 

NU 10% Korting op alle bestellingen vanuit de behangcollecties vanaf 3 rollen behangpapier.

Als de eerste voorjaarszon door onze ramen priemt, worden we allemaal extra gekriebeld om ons interieur op te frissen. Een likje verf, een paar stroken behang ... u wil aan de slag. Maar, of u nu gaat behangen of verven, of de twee gaat combi­neren ... het voorbereidend werk is van groot belang. Zo wint u veel tijd en geld, vermijdt u onaangename verrassingen en hebt u langer plezier van uw werk.

Wilt u een een behangtafel of een afstoommachine huren?
Dat kan, u kan bij ons een behangtafel of afstoommaschine huren zodat u uw interieurwerken makkelijk kan uitvoeren.
Ondergrond voorbereiden?

In een paar woorden, de ondergrond moet droog, glad, vast, schoon, stabiel en absorberend zijn. Dat is een heel mondje vol. Werk alle oneffenheden weg. Met wat plamuur hebt u dat zo voor mekaar. Daarna wat bij­schuren. Denk niet dat u oneffenheden kan doen verdwijnen door structuurbehang te gebruiken. Dat is niet zo. Oud behang moet volledig verwijderd worden. Dat kan door het in te strijken met water en een afweekmiddel. Met een behang-afstoomappa­raat (te huur in onze decoratiewinkel) kan u deze klus ook moeiteloos klaren. Afwasbaar behang dient vooraf bewerkt te worden met een be­hangperforator. Voor een goede hechting van behang moet de ondergrond absorberend genoeg zijn. Oude lijmresten van vroegere behangsessies en sinter­lagen (ophoping van bindmiddel) sluiten de on­dergrond af. Die moeten dan verwijderd worden. Dat kan door de muren af te schuren en even­tueel met een regulerende primer af te werken. In plaats van de primer kan u ook de muren voorlijmen. Hierdoor wordt een gelijkmatige ab­sorptie van de ondergrond bereikt.

Welke soorten behang zijn er? Welk behang gebruik ik het beste?

Papierbehang bestaat uit 2 lagen papier (duplex of gedoubleerd). De bovenste laag is bedrukt, zodat het reliëf ook na het behangen behouden blijft. Behangen met papierbehang gebeurt op de tra­ditionele manier (behangtafel). Strijk de banen gelijkmatig in. Vouw ze dicht en rol ze vervolgens voorzichtig op. Zorg dat de banen lang genoeg inweken. De juiste inweektijden staan op de bijsluiter aange­geven.

Reliëf- en vinylbehang. Reliëfbehang bestaat uit een papierlaag met geëxpandeerde meestal meerkleurige, driedimensionele pasta­opdruk. Vinylbehang bestaat uit een gecoat papier dat na het bedrukken heet gestructureerd wordt. Deze beide soorten behang zijn makkelijk te verwerken en zijn ook geschikt voor zwaarder belaste muren of vochtige vertrekken. De ver­werking is dezelfde als bij het papierbehang.

Vliesbehang zit echt wel in de lift. Dit is makkelijker aan te brengen. Het principe is simpel. Lijm op de muur en het droge vliesbehang ertegen om het even simplistisch uit te drukken. Snel en eenvoudig, dat is vliesbe­hang.

Het behangen

Altijd beginnen aan het raam. De eerste baan uitlijnen met een schietlood of waterpas. Dan is het makkelijk om de volgende banen recht te hangen. Leg de banen iets overlappend tegen het plafond, zodat u eventuele hoogteverschil­len kunt compenseren. Druk de banen met een sponsrubberrol vanuit het midden naar de kant­en zonder blaasjes aan.
Verwijder lijmvlekken meteen. Zachtjes deppen met een vochtige spons en daarna met een droge doek wat nadeppen. Nooit wrijven of vegen. Vermijdt tijdens het drogen te sterke verwar­ming of tocht omdat de naden daardoor kunnen loskomen. Behangnaden aanrollen met een conische of gegomde nadenrolller. Opgelet, bij structuur­behang geen nadenroller gebruiken. U zou dan de structuur plat drukken. Druk in dit geval de naden voorzichtig aan met een zachte doek of behangspatel. Wat te doen aan de hoeken, de deuren, de ramen, de radiatoren en de lichtschakelaars? Dikwijls helpt ons gezond verstand ons een eind op weg. Zoniet kan u in de betere decoratiezaak praktische tips krijgen.

 

 

Wenst u gerichte informatie over de muur?
Icon

ZELF PLAATSEN

HV-Interieur zet een aantal stappen op een rij om u op weg te helpen

Icon

PROFESSIONELE PLAATSING DOOR HV

De plaatsing van behang (al dan niet in combinatie met schilderwerken en vloerbekleding) kan volledig verzorgd worden door onze eigen plaatsingsdienst. Hiervoor kan u steeds vrijblijvend een afspraak maken en komen wij ter plaatse kijken.

Icon

STYLING ADVIES

Wie wil er niet wonen in een warm, mooi en uitnodigend huis?