Image
Image
Image
Image
Image
Image
 

Vintage, patchwork zijn vandaag de dag helemaal in. Het zijn tapijten die gemaakt zijn van oude tapijten, ze worden opnieuw geverfd en gewassen en krijgen alzo een retro look. Ze worden steeds populairder omwille van het feit dat men steeds meer en meer milieubewuster gaat leven en wonen. Hergebruik van producten wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Bovendien passen deze veelkleurige tapijten met verweerde looks in bijna alle interieurs.

Vlekkengids

Belangrijk bij het onderhoud van uw tapijt is dat u regelmatig, als het kan dagelijks, stofzuigt met een goede stofzuiger. Een draadje dat soms los kan komen zitten, knipt u gewoon af met een klein schaartje. Wanneer u een vlek hebt gemaakt is het van belang dat u onmiddellijk reageert. Probeer eerst zoveel mogelijk vloeistof of vaste substantie te verwijderen met een lepel. Gebruik keukenpapier om zove el mogelijk vocht te absorberen. Maak vervolgens een badhanddoek nat met lauw water, wring hem uit en leg hem op de vlek. Wanneer het om een wollen tapijt gaat, mag u ook 50% azijn toevoegen. Laat de handdoek liggen totdat de vlek volledig droog is. Wat u zeker nooit mag doen is op de vlek beginnen wrijven, zo maakt u de vlek alleen maar groter en zal ze dieper in het tapijt dringen. Als u deze tips volgt, zal u jarenlang van uw tapijt kunnen genieten.

Wanneer u te maken heeft met hardnekkige vlekken die niet onmiddellijk kunnen verwijdert worden met water of een mild reinigingsmiddel, dan kan u altijd volgende tabel raadplegen. Vlekken van koffie, thee, fruit, rode wijn, bloed: gebruik James Vlekkenwonder. Vlekken van lijm, kauwgom, teer, hars, verf: gebruik James Vlekkenspray.

Let op: wanneer u deze producten gebruikt moet u er altijd voor zorgen dat de vlek volledig droog is. Test ook altijd de ondergrond op een onopvallende plaats op kleur –en materiaalbestendigheid. Laat het product 12u inwerken en beoordeel.

Lees meer.....

 

 

Wenst u gerichte informatie over de vloer?
Icon

Een vlotte professionele plaatsing

HV-Interieur zet een aantal stappen op een rij om u op weg te helpen

Icon

STYLING ADVIES

Wie wil er niet wonen in een warm, mooi en uitnodigend huis?