Image
Image
Image
Image
Image
Image
 

KARPET/TAPIJTEN : Verwen jezelf met een mooi tapijt !  Sfeervol, zacht en bijzonder comfortabel, Klassiek of modern, hoog- of laagpolig, eigentijdse kleurtinten, oosterse taferelen of een tapijt voor de kinderkamer, kom ze ontdekken, kom ze voelen, kom ze vergelijken, in onze ruime toonzaal natuurlijk … ruime keuze direct uit voorraad …

 1. Shaggy : streelzachte tapijten in diverse maten (maten tabel)
 2. Maisense : tapijt van morgen
 3. Vintage en vlakweef : vlakweef met
 4. Modern Handgeknoopt : handgeknoopt vakmanschap op maat en kleur verkrijgbaar (Loook en Nuance van BOC)
 5. Oosterse schoonheid : unieke stukken verkrijgbaar in onze 1200 m² aparte tapijtafdeling te Heist-op-den-Berg, prachtige oosterse tapijtknoopkunst
 6. Vast tapijt op maat: karpetten op maat gemaakt van vast tapijt, afgeboord of afgewerkt met katoenen band.
 7. Modern : speels met kleuren en motieven voor jeugdig jong
 8. Service : vlekkentabel en antislip
Hoe meet ik mijn vloer op? ( Zachte vloeren, vast tapijt)
Tapijt wordt geproduceerd in banen, deze zijn (meestal) 4 meter breed. De banen moeten in de ruimte worden ingepast. De benodigde hoeveelheid kan dus wel wat afwijken van de werkelijke oppervlakte. Het percentage snijverlies varieert dus afhankelijk van de afmetingen van de ruimte. Baseer je dus nooit op de netto oppervlakte, maar overleg in de winkel je maten.

Tapijt wordt ook in tegel-variant gemaakt. Dit is wel een product waarmee modulair gewerkt wordt. De benodigde hoeveelheid sluit nauw aan bij de werkelijke oppervlakte en omtrek. Maar er moet altijd met een percentage snij- of zaagverlies rekening gehouden worden.

De oppervlakte van een ruimte is dus minder belangrijk, wel de lengte en de breedte. Indien de ruimte niet vierhoekig is, vraagt dit iets meer rekenwerk. De ruimte opdelen in deelruimtes is hier een handig hulpmiddel voor. Hiervoor worden best zo veel mogelijk maten genoteerd. Op het bouwplan zijn de maten en soms de oppervlakte van de ruimte terug te vinden. Deze zijn een goede indicatie, maar de werkelijke maten wijken hier vaak van af. Daarom wordt de ruimte best nagemeten.

Andere belangrijke elementen zijn deuren en ramen of andere obstakels zoals chauffagebuizen, kasten, dorpels, etc. Hiervoor moeten de nodige onderbrekingen, profielen of aansluitingen voorzien worden.

Controleer of de ruimte niet onderhevig is aan opstijgend vocht. Analyseer hiervoor de vloeropbouw en de verluchting van de onderliggende ruimte.

Noteer steeds zo volledig mogelijk de maten van de ruimte en overleg de plaatsing in de winkel !
Wat heb ik nodig om mijn tapijtvloer te leggen?
De ondergrond moet proper, vlak en droog zijn.
Bij een gelijmde plaatsing moet de ondergrond egaal zijn, dit verhoogt de hechting van de lijm. Volgend materiaal wordt best voorzien;

 • Vouwmeter, potlood
 • Een stevig en stabiel mes
 • Snijlat
 • Lijm, certokleefband
Hoe reinig ik mijn tapijt?
Tapijt kan best op regelmatige basis gestofzuigd worden, zo kan stof of vuil niet te diep indringen. Om het tapijt eens volledig op te frissen kan een tapijtshampoo (UNICLEAN grandioos) gebruikt worden. Deze kan gebruikt worden in combinatie met een reinigingsmachine. Tapijtpoeder (DUO-P) onttrekt het vuil zonder gebruik van water. Voor hardnekkige vlekken (koffie, rode wijn, …) wordt lokaal gebruik van vlekkenwonder (JAMES) aangeraden.

Let op: Test steeds uit op een uit het oog vallend gedeelte of restje!
 

 

Wenst u gerichte informatie over de vloer?
Icon

Een vlotte professionele plaatsing

HV-Interieur zet een aantal stappen op een rij om u op weg te helpen

Icon

STYLING ADVIES

Wie wil er niet wonen in een warm, mooi en uitnodigend huis?